Handballers Aalsmeer landskampioen na winst op Volendam

2 juni 2019, 17.48 uur · Aangepast 2 juni 2019, 20.36 uur
Door: · Foto: NHV

De handballers van Volendam moesten vanmiddag winnen van Aalsmeer om een beslissende derde wedstrijd uit het vuur te slepen. Dat lukte niet. Het werd in de snikhete sporthal Opperdam 23-26 voor de ploeg van coach Bert Bouwer, zodat Aalsmeer het landskampioenschap prolongeert.

De eerste wedstrijd in Aalsmeer was in 24-23 geëindigdVoor de wedstrijd zei cirkelspeler León van Schie van Volendam: "We laten Aalsmeer hier vanmiddag echt geen feestje vieren", maar dat pakte anders uit. Bij Aalsmeer glunderde de vertrekkende Remco van Dam na afloop van de tweede gewonnen wedstrijd van oor tot oor. "Beter dan dit kan niet."

Tekst loopt door onder de video

Aaslmeer-speler Remco van Dam neemt afscheid met de titel - NH Sport/Thomas Brood

Volendam begon in de eigen sporthal sterk aan de wedstrijd en nam een 5-2 voorsprong, die bij 6-6 weer gelijk getrokken was door Aalsmeer. Daarna nam Aalsmeer het heft in handen in de wedstrijd die op het scherpst van de snede werd gespeeld. Mede door slordig aanvallend spel bij Volendam ging Aalsmeer bij de rust met 10-12 aan de leiding.

Rood Baijens
Na de rust bleef Aalsmeer de bovenliggende ploeg en nadat Jordy Baijens rood kreeg na zijn derde tijdstraf kreeg Volendam het helemaal lastig. De ploeg van de vertrekkende coach Peter Portengen bleef een-op-een kansen missen, waardoor Aalsmeer een maximale voorsprong van zes punten kon pakken en met de 23-26 eindstand opnieuw landskampioen werd. "Als je een finale verliest, geeft dat altijd een rotgevoel. Het was van onze kant niet goed genoeg", was Portengen na afloop realistisch.

Verliezend Volendam-trainer Peter Portengen - NH Sport/Thomas Brood

Volendam moet zich troosten met het behalen van de beker eind april.

Meest productief voor Aalsmeer waren Tim Bottinga met acht doelpunten en Vaidas Trainavicius met vijf treffers. Bij Volendam was Florent Bourget met vijf doelpunten het trefzekerst.