Ga naar Content

Stille tocht om aandacht te vragen voor onopgeloste moorden

Meer aandacht voor onopgeloste moorden, meer geld voor cold case teams en meer hulp voor nabestaanden. In Almere liepen meer dan 150 mensen mee met een stille tocht om aandacht te vragen voor onopgeloste moorden, zogeheten cold cases.

Wicky van der Meijs is één van de nabestaanden die meeliep tijdens de stille tocht. Haar vader, Martin van der Meijs, werd zeventien jaar geleden neergestoken op straat toen hij 's nachts na een spelletje gespeeld te hebben met zijn vrouw nog even een rondje met de hond ging lopen.

Lees ook: Petitie voor meer aandacht en slagkracht onopgeloste moordzaken

"De maatschappij is dadergericht, en niet nabestaandengericht", vertelt Wicky. "Als dader krijg je gelijk twee advocaten toegewezen en als je als nabestaande iets wil moet je zelf mensen inhuren." Maar dat is niet het enige verschil. "Daders hebben het goed in de gevangenis, terwijl nabestaanden soms aan het bedelen moeten slaan."

Lees ook: Doorbraak zaak Nicky Verstappen geeft hoop voor Hilversumse cold case

Er liepen zo'n 150 mensen mee met de stille tocht, die aandacht vragen voor verschillende zaken. "Al zou er maar één moordenaar zijn die zegt; 'ik heb het gedaan, ik kan niet langer leven met dit geheim', dan ben ik al blij, dan hebben wij winst gehaald."

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0630093003!
Foto: