Ga naar Content
Sport

Telstar trekt nieuwe doelman aan: "Popel om te beginnen"

31 mei 2019, 15.00 uur · Aangepast 31 mei 2019, 20.58 uur
Door: · Foto: Pro Shots/Kv Mechelen

Telstar heeft een nieuwe aanwinst. De Belgische keeper Anthony Swolfs (21) komt over van Waasland-Beveren. Hij tekent een contract voor één seizoen met een optie voor een tweede. "Ik ben erg blij dat het rond is, we zijn er snel uitgekomen", aldus de kersverse Witte Leeuw.

In België stond Swolfs achtereenvolgens bij Mechelen, Gent en Waasland Beveren (op huurbasis) onder contract. Alleen bij de laatste club mocht hij twee keer onder de lat beginnen. "Ik heb geen garanties gekregen, maar het is de bedoeling dat ik de eerste keeper word en dat ik samen met de ploeg een goed seizoen neerzet."

Concurrentiestrijd
De Belg zal de concurrentiestrijd moeten aangaan met Sven van der Maaten, die donderdag zijn contract bij Telstar verlengde. Swolfs, zelfverzekerd: "Speeltijd was voor mij de hoofdreden dat ik bij Telstar heb getekend. Ik had wat andere aanbiedingen van andere ploegen in België, maar daar waren de kansen om te spelen kleiner. Op mijn leeftijd is speeltijd cruciaal om je te ontwikkelen, ik ben Telstar dankbaar voor die kans."

Goed gevoel
Een bezoek in Velsen-Zuid en een gesprek met Mike Snoei gaf de doorslag. "Mijn gevoel was heel goed, ik ben goed ontvangen en de plannen voor volgend seizoen waren duidelijk. Ik sta te popelen om te beginnen."

Buter
Technisch directeur Piet Buter vertelt op de site van Telstar: "Onze keeperstrainer Cor Varkevisser heeft Anthony een paar keer bekeken en hem aan het werk gezien op het hoogste niveau in België. Anthony maakte op ons een goede indruk. Met zijn lengte, gedrevenheid talent en wil om in zichzelf te investeren denken wij dat hij prima bij het Telstar past wat wij voor ogen hebben. Een jonge keeper die de opleiding genoot bij Club Brugge, ik ben dan ook erg blij dat Anthony voor de uitdaging bij Telstar gaat. Het is nu aan hem en de andere doelmannen om het trainer Mike Snoei in de voorbereiding ontzettend lastig te maken."