Ga naar Content

Doorbraak in oude moordzaak Alkmaar: gevangene in cel gearresteerd voor liquidatie 2001

De politie hoopt met de arrestatie van een gedetineerde dinsdagavond de liquidatie van voormalig kickbokser Coen de Nijs, bijna achttien jaar geleden in de binnenstad van Alkmaar, alsnog op te lossen. Dat meldt De Telegraaf.

De verdachte is een 46-jarige man uit Estland. Hij heeft zelf zijn betrokkenheid gemeld, zo zegt de politie. Die wil niet kwijt waar de man is aangehouden, maar volgens De Telegraaf gebeurde dat in de gevangenis in Ter Apel.

Het toen 38-jarige slachtoffer werd op 22 juni, nu bijna achttien jaar geleden, op straat in Alkmaar doodgeschoten. Hij overleed ter plekke.

Lees ook: Nabestaanden herdenken neergeschoten kickbokser Coen de Nijs

De politie wil verder niets kwijt over de zaak. De Telegraaf zegt dat het onderzoek is heropend nadat de krant "betrouwbare informatie had gekregen dat de huurmoordenaar van destijds inmiddels gewetenswroeging zou hebben en een bekentenis wilde afleggen. De tip maakte duidelijk dat de gedetineerde mogelijk over daderkennis beschikte.''

Uitgezet
De man zit vast in de gevangenis in Ter Apel en zou na zijn straf (wegens wapenbezit) Nederland worden uitgezet, volgens de krant. De verdachte wordt vrijdag voorgeleid aan de rechter-commissaris, die zal beslissen over zijn voorlopige hechtenis.