West-Friesland

VV Opperdoes is winnaar van Medemblikse Energy Battle

29 mei 2019, 13.10 uur · Aangepast 29 mei 2019, 17.08 uur
Door Lotte Stekelbos · Foto: Gemeente Medemblik

Whatsapp

Voetbalvereniging VV Opperdoes is de 'onbetwiste winnaar' van de Energy Battle die afgelopen jaar door de gemeente Medemblik is georganiseerd. De vereniging heeft gewonnen omdat zij 63 procent minder energie hebben verbruikt.

Gemeente Medemblik heeft afgelopen jaar de Energy Battle wedstrijd in het leven geroepen. Bij deze duurzaamheidswedstrijd konden sportverenigingen zich opgeven om een jaar lang het stroomgebruik zo veel mogelijk te minderen. Zeven verenigingen hebben aan de wedstrijd meegedaan. 

De verenigingen kregen een geavanceerd energiemonitoringsysteem te leen. Hiermee werd het verbruik gemeten. Gedurende het jaar kregen ze ook veel tips en tricks van de gemeente, gericht op de energiebesparing.

Zonnepanelen
Voetbalvereniging VV Opperdoes is er met de winst vandoor gegaan. De vereniging was in staat om het energieverbruik met 63 procent te verlagen. Dit is ze mede gelukt door de installatie van zonnepanelen. "Hiermee zijn ze de onbetwiste winnaar", vertelt wethouder Harry Nederpelt. Ook werd er veel aandacht besteed aan het bewust maken van de leden van hun energieverbruik. 

Elf duizend euro bespaard
In totaal heeft de gehele wedstrijd een besparing aan energiekosten van ruim elf duizend euro opgeleverd. "De deelnemers hebben met elkaar een besparing gerealiseerd die gelijk is aan het jaarlijks stroomverbruik van achttien huishoudens. Een prachtig resultaat", aldus Nederpelt. VV Opperdoes heeft een duurzaamheidscheque van duizend euro gewonnen.

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0630093003!
Whatsapp