Ga naar Content
Noord-Holland

Treinverkeer 'probleemloos opgestart' na grote ov-staking: nog wel acties op Schiphol

29 mei 2019, 07.27 uur · Aangepast 29 mei 2019, 10.14 uur
Door: · Foto: NH Nieuws/Doron Sajet

De landelijke ov-staking van gisteren heeft vanochtend vooralsnog niet voor problemen op het spoor gezorgd. Volgens spoorbeheerder ProRail is het treinverkeer soepel opgestart. Schiphol-bezoekers moeten mogelijk nog wel rekening houden met hinder, omdat verschillende bedrijven daar vandaag actievoeren.

De NS waarschuwde eerder nog dat treinreizigers ook vandaag nog last kunnen hebben als gevolg van de actie van gisteren, toen spoorpersoneel 24 uur lang het werk neerlegde om hun pensioeneisen kracht bij te zetten. Vooralsnog rijdt alles op tijd. 

Lees ook: TERUGLEZEN: Zo doorstond Noord-Holland de ov-staking

Op Schiphol wordt ook vandaag nog actiegevoerd. Bij de passagiers- en de bagageafdeling wordt het werk vanaf 12.30 uur voor 66 minuten neergelegd. De acties bij de beveiliging zijn in de ochtend en namiddag gepland. Zij staken twee keer 33 minuten.

Honderden werkers zouden zich hebben aangemeld. Een deel van de actievoerders vertrekt daarna naar Den Haag voor de demonstratie op het Malieveld.

Ook is het naar verwachting wat minder schoon op de luchthaven, want de schoonmakers werken tot 00.00 uur vannacht niet meer. 

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0630093003!