Start van hoofdcontent

Noord-Holland

nl

Zomers weekend in aantocht: ''Het kan wel 27 graden worden''

27 mei 2019, 10.09 uur · Aangepast 27 mei 2019, 10.24 uur · Foto: ANP

Poets de barbecue op en zet de parasol maar klaar, want voor zaterdag en zondag is er prachtig en zomers weer voorspeld. Volgens weerman Jan Visser schijnt de zon volop en kan de temperatuur - vooral zondag - oplopen tot een graad of 27.

We moeten er alleen wel even op wachten, want de komende dagen zijn nog wisselvallig. "Morgen is de kans op regen groot", zo vertelt Visser aan NH Nieuws. "En ook woensdag, donderdag met Hemelvaartsdag en vrijdag is het rommelig en koel. De temperatuur ligt tussen de 14 en 19 graden."

Zomers weekend
Maar dan, vanaf zaterdag, breekt de lucht open en gaat de zon volop schijnen. "Zaterdag wordt het zo'n 24 graden en zondag dus nog een paar graden warmer", aldus Visser. 

Lees ook: Dit jaar meer wateropslag om droogte in de zomer te weerstaan

Helaas is het wel van korte duur, volgens de laatste voorspellingen. "Maandag komen er flinke buien en gaat de temperatuur ook omlaag." Maar dat heeft volgens de weerman ook alleen maar voordelen, want de droogte is 'nog steeds immens'. "We komen nog een hoop tekort, dus regen is voor de natuur alleen maar welkom."

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0630093003!