Ga naar Content
Amsterdam

Burgemeester Onno Hoes: "Maar klein deel van zorgen over staking is weggenomen"

26 mei 2019, 18.13 uur · Aangepast 26 mei 2019, 18.28 uur
Door: · Foto: NH Nieuws

Voor burgemeester Onno Hoes van de gemeente Haarlemmermeer is maar een klein deel van de zorgen over de staking bij het openbaar vervoer aanstaande dinsdag weggenomen.

Dat vertelt hij na het besluit van de rechter om aanstaande dinsdag toch treinen te laten rijden van en naar Schiphol.

Tekst gaat verder na de video

190526N_0001_TOCH_OV_onno - NH Nieuws

Henri Janssen van FNV Spoor laat weten het besluit van de rechter te zullen accepteren om een veiligheidskwestie te voorkomen. Toch vindt hij het ongehoord om twee dagen voor de staking nog voor de rechter te staan.

Tekst gaat verder na de video

190526N_0001_TOCH_OV_FNV - NH Nieuws

Erik Kroeze van de NS drukt reizigers op het hart om dinsdag niet de trein te nemen, tenzij het een noodzakelijk reis naar Schiphol is. 

Tekst gaat verder na de video

190526N_0001_TOCH_OV_ns - NH Nieuws

De rechter bepaalde vanmiddag dat de bonden hun actie moeten aanpassen om chaos te voorkomen. Er moet die dag tussen 05.00 uur en 21.00 ieder kwartier een trein van Schiphol naar Amsterdam Centraal en vice versa rijden. De treinen stoppen ook op de stations Lelylaan en Sloterdijk. "Het succes van de staking moet niet overschaduwd worden door berichtgeving over chaos", aldus de rechter. 

Onmogelijk
De rechter oordeelde dat reizigers op de luchthaven onmogelijk alleen via de weg van en naar Schiphol kunnen reizen. Door de staking wordt er al meer drukte verwacht op de weg. Bovendien is er een gerede kans dat Schiphol Plaza te druk wordt als er te veel reizigers op de luchthaven zijn die niet weg kunnen.

Lees ook: NS: 'noodpendel' tussen Amsterdam CS en Schiphol

De afgelopen dagen heeft de luchthaven overleg gevoerd met de bonden, maar dat heeft tot niks geleid. Ook vanmorgen is tevergeefs overleg gevoerd om een kort geding te voorkomen.

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0630093003!