Amsterdam

NS: 'noodpendel' tussen Amsterdam CS en Schiphol

26 mei 2019, 16.32 uur · Aangepast 26 mei 2019, 17.23 uur

NS
NS

AMSTERDAM - De NS kan dinsdag een 'minimale noodpendel' laten rijden tussen Amsterdam en Schiphol, volgend op een uitspraak van de rechter. Er zal elk kwartier een trein van Hoofddorp via Schiphol naar Amsterdam rijden. De treinen stoppen ook op de stations Lelylaan en Sloterdijk

Door de noodvoorziening wordt voorkomen dat grote groepen reizigers op Schiphol stranden en er onveilige situaties ontstaan. Maar, zo waarschuwt de NS, de noodpendel is beslist niet voldoende voor normale reizigersaantallen en is 'specifiek bedoeld voor noodzakelijke Schipholreizen'.

Lees ook: Rechter verbiedt platleggen OV rond Schiphol tijdens landelijke staking

Hoe de nooddienstregeling rond Schiphol eruit komt te zien, gaat de NS nog uitzoeken. In de tussentijd blijft het advies voor reizigers om dinsdag niet de trein te nemen, omdat er landelijk zeer beperkt tot geen treinen zullen rijden.

Verkeerschaos
Ondanks de uitspraak van de rechter bestaat er dinsdag nog steeds een grote kans op verkeerschaos rond Schiphol. Volgens de gemeente Haarlemmermeer is er ook met een pendeldienst tussen Schiphol en Amsterdam Centraal een grote kans op een 'verkeersinfarct' rond de luchthaven.

Lees ook: CNV en FNV hebben gemengde gevoelens na verbod op staking Schiphol

Burgemeester Onno Hoes noemt de door de rechter verordende dienstregeling een 'minimumvariant'. "Voor ons maakt deze pendellijn deel uit van een breder pakket aan maatregelen, waaronder verkeersmaatregelen op en rond Schiphol en het omboeken van vluchten door KLM en het verzoek aan andere airlines om dit ook te doen", aldus Hoes.

Lees ook: Schiphol zet dinsdag extra mensen in

Hoes liet weten tevreden te zijn over de uitspraak van de rechter. "Het stakingsrecht blijft overeind, maar er wordt een kleine uitzondering gemaakt vanwege de openbare orde."

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0630093003!