Whatsapp

Amsterdam

Rechter verbiedt platleggen OV rond Schiphol tijdens landelijke staking

26 mei 2019, 14.47 uur · Aangepast 26 mei 2019, 17.51 uur

Op 28 mei rijden er toch treinen van en naar Schiphol, dat heeft de rechter zojuist bepaald. De vakbonden wilden ook het verkeer rond de luchthaven platleggen tijdens de grote ov-staking aanstaande dinsdag.

De rechter bepaalde dat de bonden hun actie moeten aanpassen om chaos te voorkomen. Er moet die dag tussen 05.00 uur en 21.00 ieder kwartier een trein van Schiphol naar Amsterdam Centraal en vice versa rijden. De treinen stoppen ook op de stations Lelylaan en Sloterdijk. "Het succes van de staking moet niet overschaduwd worden door berichtgeving over chaos", aldus de rechter. 

Onmogelijk
De rechter oordeelde dat reizigers op de luchthaven onmogelijk alleen via de weg naar en van Schiphol kunnen reizen. Door de staking wordt er al meer drukte verwacht op de weg. Bovendien is er een gerede kans dat Schiphol Plaza te druk wordt als er te veel reizigers op de luchthaven zijn die niet weg kunnen.

De afgelopen dagen heeft de luchthaven overleg gevoerd met de bonden, maar dat heeft tot niks geleid. Ook vanmorgen is tevergeefs overleg gevoerd om een kort geding te voorkomen.

Lees ook: Schiphol dreigt naar rechter te stappen vanwege OV-staking dinsdag

Volgens Schiphol komt bijna de helft van de reizigers met het openbaar vervoer naar de luchthaven. Als het ov niet rijdt, zal het ook extra druk op de weg worden richting Schiphol. 

 
Bekijk hier alle diensten die meedoen aan de staking.
 
💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0630093003!
Whatsapp