Ga naar Content

Jubileum in café Beverwijk: 'huiskamer' Scheiwijck bestaat 90 jaar

Een bijzonder jubileum dit weekeinde in Beverwijk. Café Scheiwijck bestaat 90 jaar. "Voor de meeste klanten is het een tweede huiskamer!"

Dit zegt eigenaar Taylor van Marrelo. En natuurlijk wordt dat gevierd met tal van optredens waaronder zaterdag ook de Bintangs, de oudste nog actieve band van Nederland. Passender kon het niet. Het Beverwijkse café Scheijwijck, in het hart van de stad, is net zo Beverwijks als de Bintangs.  

Ontmoetingshaven
Begonnen als kroeg-bij-de-kerk werd het in 1972 overgenomen door Frans van Marrelo, die inmiddels zijn kleinzoon Taylor aan het roer
ziet staan. Scheiwijck staat bekend als dé kroeg om voetbalwedstrijden te kijken, van het Nederlands elftal vooral en natuurlijk Ajax. Maar daarnaast gaat een keutje leggen of klaverjassen nog net zo gemoedelijk als voorheen. Met negentig procent vaste klanten uit de buurt is het een ontmoetingshaven voor buren en vrienden uit verschillende generaties.

Veel veranderen zal er dan ook niet de komende tijd aan het café om de hoek van de Goede Raadkerk: "Ik denk niet dat ik veel vrienden maak als ik iets verander", zegt Taylor van Marrelo.

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0630093003!