Ga naar Content
Sport

Handballers Aalsmeer winnen eerste finaleduel

25 mei 2019, 21.52 uur · Aangepast 26 mei 2019, 00.29 uur
Door: · Foto:

De handballers van Aalsmeer hebben het eerste duel van de best-of-three om de landstitel gewonnen van Volendam. In de Bloemhof in Aalsmeer werd het 24-23.

Aalsmeer nam aanvankelijk een voorsprong, maar Volendam kwam sterk terug, mede door een fantastisch keepende Gerrie Eijlers. Van 6-3 werd het 6-9 en de ploegen gingen rusten met een 10-11 stand.

In de tweede helft verdedigde Aalsmeer beter en nam een aantal keer een voorsprong van drie punten. Bij 24-21 was dat ook nog zo. Aalsmeer-keeper Marco Verbij had nog een heel belangrijke redding. Jordy Baijens maakte met 24-23 de aansluittingstreffer na een interceptie gevolgd door een break, maar de Volendammers konden de gelijkmaker niet meer scoren.

Bert Bouwer, de trainer van Aalsmeer, had een intense avond achter de rug. "Deze spanning, die moet je meemaken."

Brouwer: "Die spanning, dat moet je meemaken" - NH Nieuws

De trainer van Volendam vond dat zijn ploeg lang meeging met de sterkere tegenstander. "Het was de hele wedstrijd dicht bij elkaar. Het was spannend tot aan het eind van de wedstrijd. Het is nu 1-0 voor Aalsmeer, nog niks aan de hand", aldus Peter Portengen, die na dit seizoen afscheid neemt van de Volendammers.

Peter Portengen: "Het is 1-0, nog niks aan de hand" - NH Nieuws

Volgende week zondag is de tweede wedstrijd, dan in Volendam. Dit seizoen wint de thuisspelende ploeg steeds in de onderlinge duels. Mocht Volendam die lijn doorzetten dan wordt een eventueel beslissende derde wedstrijd in Aalsmeer gespeeld.

NH Sport brengt maandag een reportage over Erik Blaauw. Hij is nu nog onderdeel van de selectie van Aalsmeer, maar speelt volgend seizoen bij Volendam.