Haarlemmermeer

Gemeente Haarlemmermeer ook partij in kort geding ov-staking

25 mei 2019, 19.24 uur · Aangepast 25 mei 2019, 22.17 uur · Foto: AdobeStock

Whatsapp

Mocht het zondagochtend tot een kort geding komen over de bereikbaarheid van Schiphol tijdens de ov-staking komende dinsdag, dan sluit de gemeente Haarlemmermeer zich daarbij aan. Burgemeester Onno Hoes vindt dat nodig, omdat hij de gevolgen voor de veiligheid op de luchthaven 'onaanvaardbaar' vindt.

de Burgemeester Hoes is bang dat vele tienduizenden mensen op of rond de luchthaven zullen stranden, waardoor ook de terminals zullen vollopen met reizigers die niet meer verder kunnen. "Uiteraard erkennen wij het recht op staken, maar in dit geval kunnen we de veiligheid op en rond Schiphol niet meer garanderen", aldus de burgemeester.

Lees ook: Schiphol dreigt naar rechter te stappen vanwege OV-staking dinsdag

De gemeente zegt dat er dagelijks duizenden mensen via Schiphol reizen. Het zou volgens Hoes 'onverantwoord' zijn als Schiphol vol staat met reizigers. Burgemeester Hoes roept mensen op dinsdag niet de weg op te gaan 'en de gevolgen van een staking niet te onderschatten'.

Kort geding
Met het geding wil Schiphol afdwingen dat de luchthaven tijdens de staking bereikbaar blijft. Of het doorgaat, is nog niet zeker. Er loopt nog overleg met de vakbonden, zegt een woordvoerder. Het kort geding staat in principe gepland voor zondag 10.00 uur op Schiphol zelf.

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0630093003!
Whatsapp