Dat gebeurde na een half uur spelen. De scheidsrechter stuurde de spelers daarop naar de kleedkamer en de speaker probeerde het publiek tot bedaren te brengen. Na een half uur besloot de scheidsrechter het duel definitief te staken.

Veiligheid niet gewaarborgd
"Binnen werd door Feyenoord vastgesteld dat de veiligheid van spelers, familieleden van spelers en andere genodigden van Feyenoord niet gewaarborgd kon worden", meldt de Rotterdamse club in een verklaring.

Iedereen veilig weg
Rond 16.15 uur verlieten de Rotterdammers het complex van Ajax. Edwin van der Sar, algemeen directeur van de Amsterdamse club, kwam nog even poolshoogte nemen bij de spelersbus. "Alle aanwezige betrokkenen van Feyenoord hebben uiteindelijk veilig en ongedeerd het sportpark kunnen verlaten", aldus de club.

De jeugdteams van Ajax en Feyenoord maken samen uit wie er kampioen wordt. Feyenoord heeft aan één punt voldoende voor de titel. Er was op het moment dat de ongeregeldheden uitbraken nog niet gescoord.

Ajax onder 19 wordt gecoacht door John Heitinga, Dirk Kuijt heeft Feyenoord onder 19 onder zijn hoede. Kuijt mengde zich ook tussen beide kampen op de tribune, in een poging de boel te sussen.