Start van hoofdcontent

Haarlemmermeer

nl

Steeds meer inbraken in Amstelveense wijk Waardhuizen: politie gaat extra surveilleren

25 mei 2019, 11.18 uur · Aangepast 25 mei 2019, 19.47 uur · Foto: Adobe Stock

Het aantal inbraken in de Amstelveense wijk Waardhuizen is de afgelopen dagen 'sterk toegenomen', meldt de politie op Facebook. NH Nieuws ging de wijk in en vroeg buurtbewoners wat zij merken van de stijgende onrust op straat.

Daarom gaat de politie de komende dagen extra surveilleren in de wijk, zowel op de motor als met agenten in burger.

Volgens de politie Amstelveen worden de inbraken niet alleen 's nachts, maar ook overdag gepleegd. De politie hoopt de verantwoordelijke inbreker(s) aan te houden, 'maar aan de andere kant te zorgen dat ze wegblijven', zo valt te lezen in het facebookbericht van de politie Amstelveen. Om hoeveel inbraken het gaat is niet duidelijk.

Lees ook: Jongen (17) op heterdaad betrapt bij inbraak in Haarlem

Buurtbewoner Wil van den Heuvel is zich bewust dat zijn wijk wordt bezocht door criminelen. Hij hoorde dat er in korte tijd meerdere inbraken hebben plaatsgevonden.

Tekst gaat verder onder video.

190525N_0001_INBRAKEN_Quote1 - NH Nieuws

Ook buurtbewoonste Tanja van Doesburg is extra alert nadat de politie via Facebook een oproep plaatste. In haar straat is het de laatste tijd juist rustig. Toch is zij zich bewust dat haar hoekhuis een doelwit kan zijn van inbrekers. 
 
Tekst gaat verder onder video.

190525N_0001_INBRAKEN_Quote2 - NH Nieuws

 
Bewoonster Mieke Heering ziet de buurt verloederen en autohandelaren opduiken. Ook maakt ze zich zorgen over de woningen die door de sociale huur veel van eigenaar verwisselen. De buurt heeft zo niet goed in de gaten wie er allemaal komt wonen. 
 
Tekst gaat verder onder video.

190525N_0001_INBRAKEN_Quote3 - NH Nieuws

 
Heering ziet als oplossing dat de bossages door de gemeente tot kniehoogte gesnoeid zouden worden, om zo goed overzicht te kunnen houden op verdachte figuren.
 

190525N_0001_INBRAKEN_Quote4 - NH Nieuws

 
💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0630093003!