Ga naar Content
IJmond

Motie van wantrouwen tegen Beverwijkse wethouder om geheimhouden informatie

24 mei 2019, 09.18 uur · Aangepast 24 mei 2019, 09.35 uur
Door: · Foto: CDA Beverwijk

De oppositie van de Beverwijkse gemeenteraad dient een motie van wantrouwen in tegen wethouder Hanneke Niele van het CDA. De wethouder heeft de gemeenteraad verkeerd geïnformeerd.

Volgens IJmuider Courant heeft de wethouder verkeerde informatie gedeeld over cameratoezicht op ondergrondse vuilcontainers. Zij meldde vorige week donderdag dat er een camera werd opgehangen bij de containers vanwege het illegaal dumpen van afval.

Niele zou er niet bij gezegd hebben dat de camera niet werkt. Illegale dumping zou daar juridisch gezien niet ernstig genoeg voor zijn.

Geheimhouding
Onder geheimhouding gaf de wethouder in een mail aan de raad toe dat het apparaat niet aanstaat. Volgens de oppositie (SamenBeverwijk, Democraten Beverwijk, Vrij!, Gemeentebelangen Beverwijk & PvdA) was het geheimhouden van deze informatie een 'politieke doodzonde'.

De partijen kunnen daarom niet meer met de wethouder door één deur. "Als wethouder dien je te allen tijde de gemeenteraad en de inwoners correct, volledig en waarheidsgetrouw te informeren", meldt de oppositie in een persbericht.

De motie van wantrouwen wordt tijdens de eerstvolgende raadsvergadering ingediend.

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0630093003!