West-Friesland

Terugdringen vandalisme Julianapark: "Zelfs betonnen bank opgeblazen"

23 mei 2019, 16.14 uur · Door Lotte Stekelbos

Marieke Rijk
Marieke Rijk

HOORN - Het Julianapark in Hoorn heeft last van nachtelijk vandalisme. "Het lijkt een soort vrijstaat wat ze dan op dat moment hebben", vertelt Marieke Rijk van Fractie Tonnaer. Zij vraagt het college daarom om meer in te gaan zetten op handhaving en controle.

Het Julianapark in Hoorn kampt al een tijdje met vernielingen en vandalisme. Een eerste oplossing voor het verhogen van de leefbaarheid is 'gelukkig' in aantocht. Binnenkort komt er een klein winkeltje in het park, dat onder andere koffie gaat verkopen. "Dit heeft de raad unaniem besloten, omdat je hiervoor nergens iets kon halen. Het verhoogt de leefbaarheid", aldus Rijk. 

Vernielingen
De komst van het winkeltje is volgens haar alleen nog niet genoeg. "Overdag is het wel een fijn gebied maar als het laat wordt en donker verandert dat. Logisch dat jongeren ook een plek zoeken om te zijn, maar dan hoeven er nog geen bankjes vernield te worden. En ze zijn nog van beton ook, dus dan moet je er aardig werk van maken."

Handhaving in de nacht
Om het probleem terug te dringen en het gebied leefbaarder te maken vraagt Rijk nu aan de gemeente of er in de late uurtjes meer handhaving en BOA's ingezet kunnen worden. "Als we de handen in elkaar slaan en ons meer gaan focussen op controle, wordt het echt een leuk gebied." Rijk verwacht binnen een aantal weken antwoord op haar aanvraag. 

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0630093003!