Ga naar Content
West-Friesland

Dopedam? Opnieuw veel drugs en wapens gevonden in Obdam

22 mei 2019, 17.12 uur · Aangepast 22 mei 2019, 19.20 uur
Door: Lotte Stekelbos · Foto: Lorenzo Derksen

In het pittoreske Obdam zijn binnen een paar maanden tijd twee grote drugsvondsten gedaan. Ook werden er op beiden plekken meerdere wapens gevonden. Wat is er gebeurd en houden de twee zaken verband met elkaar?

Als eerste ontdekte de politie twee maanden geleden een grote drugsvoorraad van honderden xtc-pillen, cocaïne en vijf wapens in een woning en bedrijfspand. In het huis was ook een hennepkwekerij aanwezig. Het bedrijfspand en de woning werden door dezelfde persoon gebruikt. Die 45-jarige man uit Obdam is aangehouden.

Burgemeester Jan Franx heeft deze woning op 23 april gesloten. De politie kon toen niet bevestigen om welk pand het precies ging en dit is nog steeds niet bekend. 

Deze week de tweede vondst
Op bedrijventerrein Het Braken deed de douane afgelopen maandag een nieuwe ontdekking. Ze reden daar rond voor een reguliere controle, zegt een woordvoerder van de FIOD (Fiscale Inlichtingen- en Opsporingsdienst) tegen NH Nieuws.

Er zijn die dag meerdere panden, woningen en vrachtwagens doorzocht. In een vrachtwagen zijn grote hoeveelheden hasj en marihuana gevonden. Er werden ook weer meerdere wapens gevonden. De politie heeft alles in beslag genomen en er is één persoon aangehouden. 

Komt zelden voor
Het is zelden voorgekomen dat er in Obdam binnen zo'n kort tijdsbestek zoveel drugs en wapens werden gevonden. Volgens de FIOD-woordvoerder houden de twee zaken vooralsnog geen verband met elkaar. Of de douane Het Braken in het vizier had door de eerdere vondst in het dorp en daarom op onderzoek uit is gegaan, wordt niet bevestigd. 

Ook de nieuw aangestelde burgemeester Jan Franx schrikt ervan. Dit laat hij weten aan NH Nieuws. "Ik kijk enorm op van de laatste ontwikkelingen."

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0630093003!