Ga naar Content
Schiphol

KLM wil zelf ook van vluchten naar Brussel af

22 mei 2019, 14.53 uur · Aangepast 22 mei 2019, 15.35 uur
Door: · Foto: NH Nieuws/Doron Sajet

KLM wil haar passagiers die nu nog tussen Brussel en Schiphol vliegen, zoveel mogelijk per trein laten reizen. Dat zegt Harm Kreulen, directeur KLM Nederland, tegen NH Nieuws. Een meerderheid van de Tweede Kamer wil dat KLM stopt met vluchten van Schiphol naar Brussel.

Door luchtvaartverslaggever Doron Sajet

Volgens Kreulen zijn de passagiers die gebruikmaken van de vijf dagelijkse vluchten tussen de luchthavens van Brussel en Amsterdam, nagenoeg alleen reizigers die overstappen naar andere bestemmingen. Van alle passagiers die hun reis in Brussel beginnen, neemt nu nog 20 procent de trein naar Schiphol.

Lees ook: Londen populairste bestemming van Schiphol, Kamer wil van Brusselvluchten af

Als het aan Kreulen ligt, kunnen alle passagiers die per vliegtuig van Brussel naar Amsterdam reizen, dat voortaan per trein doen, maar hij verbindt daar wel voorwaarden aan. Zo moeten KLM-passagiers al op het station van Brussel kunnen inchecken en hun koffer daar afgeven. Ook moeten de aansluitingen van trein naar vliegtuig beter.

Tekst gaat verder onder video

Harm Kreulen van KLM wil ook wel van de Brussel-vluchten af - NH Nieuws/Doron Sajet

Air France
Kreulen noemt de route tussen Brussel en Parijs van partner Air France als voorbeeld hoe het zou moeten. Air France vliegt niet meer tussen die twee steden, en passagiers kunnen in Brussel inchecken en overstappen op het vliegtuig in Parijs.

De start- en landingsrechten, zogenaamde slots, die KLM nu voor Brussel heeft, kunnen dan op andere routes worden ingezet. Op dit moment zijn er nog nauwelijks slots beschikbaar door de groeistop die Schiphol tot zeker eind 2020 moet handhaven.

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0630093003!