IJmond

Ontruimingen na gaslek in winkelcentrum Beverwijk

21 mei 2019, 11.19 uur · Aangepast 21 mei 2019, 12.46 uur · Foto: NieuwsFoto/Laurens Bosch

Whatsapp

Bij een gaslek in de buurt van het winkelcentrum Beverhof in Beverwijk heeft vanmiddag een grote ontruiming plaatsgevonden. Zo is de Breestraat compleet afgezet en mochten mensen de winkels niet meer in of uit.

Een woordvoerder van de veiligheidsregio kan aan NH Nieuws bevestigen dat er een persoon onwel is geraakt die in de kelder van een winkel was. De Breestraat is afgesloten geweest en er zijn een aantal winkels ontruimd. Naar verwachting is het gaslek om kwart voor drie gedicht, waarna nog gemeten moet worden of het niveau snel genoeg daalt. De winkelstraat is ondertussen weer grotendeels vrijgegeven.

NH Nieuws

Volgens de woordvoerder is het lek ontstaan tijdens werkzaamheden. Eerst werd gevreesd dat er een hoofdleiding geraakt zou zijn door de sterke gaslucht die ook in winkels te ruiken was. Hierdoor werd het incident snel opgeschaald. Later bleek dat het niet om een hoofdleiding ging.

De C&A is één van de winkels die op dit moment dicht moet blijven. Ze mogen nog wel mensen binnen laten die op straat lopen, maar mensen mogen de winkel alleen uit via de achteruitgang. Volgens een medewerker van de C&A hebben verschillende winkels op de Breestraat geen achteruitgang, het is niet duidelijk of die mensen de winkel wel via de voorkant mogen verlaten.

Winkeliers uit de omgeving melden dat er veel hulpdiensten in de buurt van het winkelcentrum zijn. Zo vertelt Jan Everse van slijterij Meerwijck dat er een gasleiding geraakt is en dat hij halsoverkop zijn winkel moest verlaten. Nuchter blijft hij er wel onder: "Als het klaar is gaan we gewoon weer aan het werk."

Op een video is te zien hoe de wijde omgeving afgezet wordt door hulpdiensten: 

NH Nieuws

Later meer.

Whatsapp