Ga naar Content

Toekomstplannen zwembad Castricum nog ongewis: nieuwbouw of renoveren?

CASTRICUM - Krijgt Castricum een nieuw zwembad of wordt De Witte Brug gerenoveerd? De politiek is er nog altijd niet over uit. Tijdens de raadsvergadering morgen wordt het volgende hoofdstuk aan het langlopende dossier toegevoegd: drie partijen willen nu toch afzien van de prijzige nieuwbouw. Een andere partij houdt vast aan nieuwbouw en komt met plannen om dat 'versimpeld' toch te realiseren.

Foto: NH Nieuws/ Anne Klijnstra

Het oude zwembad 'De Witte Brug' is dringend aan vervanging toe. Het zwembad uit 1973 trekt zo'n 120.000 bezoekers per jaar. Een nieuw bad, iets groter dan het huidige en geschikt voor zwem- en waterpolowedstrijden, moet de bezoekers die in de laatste jaren zijn kwijtgeraakt zien terug te winnen.

Maar of de gewenste nieuwbouw op één van de velden van FC Castricum er ook werkelijk gaat komen, blijft onzeker. Nog altijd is de financiering van een nieuw bad niet rond. Nu gooien drie politieke partijen (VVD, CDA en De Vrije Lijst) de 'knuppel in het hoenderhok': ze stellen voor het oude zwembad toch maar te renoveren.

Zwembadbeheerder Herman Rijsdijk heeft van de plannen gehoord. "Ze willen een nieuwbouw tot 2035 uitstellen, maar ik vraag met echt af hoe ze dat dan willen doen", laat Rijsdijk aan NH Nieuws weten. "Is renoveren ook bijvoorbeeld het afbreken van dit bad en herbouwen op deze plek?".

Want alleen dan is de waterpolo voor het bad te behouden. "Naast alle bouwkundige problemen, mogen we geen waterpolowedtrijden houden hier, want het bad is te klein. We hebben nu dispensatie voor de wedstrijden, maar die dispensatie vervalt als nieuwbouw vervalt."

De politieke partij CKenG heeft aangekondigd morgenavond met voorstellen te komen om alsnog nieuwbouw mogelijk te maken. Daarvoor dient de partij maarliefst elf moties in, waarmee geprobeerd wordt de besluitvorming minder complex te maken. De raadsvergadering begint morgenavond om 19.30 uur.

Foto: NH Nieuws/ Anne Klijnstra

Lees ook

💬 Wil je niets missen uit Alkmaar en omgeving?

Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]