Ga naar Content
West-Friesland

Komst van vaste camera's om overlast Kersenboogerd terug te dringen

20 mei 2019, 12.03 uur · Aangepast 20 mei 2019, 13.36 uur
Door: Lotte Stekelbos · Foto: Google Maps / Pixabay - beeldbewerking NH Nieuws

Kersenboogerd kampt al enige tijd met overlast op straat. Daarom worden er over zes weken zeven vaste camera's geïnstalleerd in de verschillende winkelgebieden. De gemeente en handhaving hopen dat de veiligheid op straat hierdoor beter wordt.

Op dit moment hangen er alleen nog mobiele camera's in de wijk. Deze worden over zes weken vervangen door zeven vaste camera's. Er komen er twee op het Betje Wolffplein. De overige camera's worden opgehangen bij het Aagje Dekenplein, de Mina Krusemanstraat en in het stationsgebied bij de Rondeelstraat en de Rijnweg.

Openbare orde en veiligheid
Inwoners van de wijk voelen zich niet altijd veilig. Met de camera's hopen de gemeente, de politie en het openbaar ministerie dat ze de veiligheid en openbare orde kunnen verbeteren in de wijk. Er wordt live naar de camera's gekeken zodat er sneller kan worden ingegrepen. De gemeente ziet ze ook als middel om de overlast van hangjongeren aan te pakken. Het idee om camera's op te hangen is een onderdeel van het programma 'Kansen voor de Kersenboogerd', die zich inzet voor veiligheid in de wijk.

Privacy
Het ophangen van de camera’s heeft vooral als doel om problemen te voorkomen. Elke 28 dagen worden de beelden verwijderd voor behoud van de privacy. Alle omwonenden hebben een brief gekregen over de komst van de camera's. Inwoners van Kersenboogerd kunnen de aankomende tijd alsnog een bezwaar indienen tegen de komst van de camera's.

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0630093003!