Gooi

NL
V

Rood-wit-blauw verlichte televisietoren even door 200 miljoen mensen gezien

20 mei 2019, 11.42 uur · Aangepast 21 mei 2019, 20.07 uur
Door Carina Gutker · Foto: Screenshot KAN / EBU

De televisietoren in Hilversum, officieel de Man Bijt Hond-toren, stond afgelopen weekend even in het middelpunt van de belangstelling. Zo'n 200 miljoen kijkers van het Eurovisiesongfestival zagen zaterdagnacht hoe presentatrice Emma Wortelboer voor de rood-wit-blauw verlichte toren de Nederlandse jurypunten bekendmaakte.

Op Twitter werd eerder op de avond gesuggereerd dat Nederland met het verlichten van de Hilversumse televisietoren alvast een voorschot had genomen op de einduitslag - en daarmee ervan uitging dat de Nederlandse Songfestivaldeelnemer Duncan Laurence zou winnen.

Dit bleek niet zo te zijn: voor de toren gaf Wortelboer door aan welk optreden de Nederlandse jury de meeste punten had gegeven. Zij bleef daar overigens staan, tot bekend werd wie de winnaar was van het Eurovisiesongfestival. Toen duidelijk was dat Nederland inderdaad de prijs had gewonnen, ging de presentatrice van BNNVARA helemaal los. Op sociale media noemen mensen haar reactie 'hysterisch' en 'beschamend'.

Wortelboer zelf trekt zich niets aan van de kritiek, zei ze tegen Shownieuws. "Ik was ongelooflijk blij. Het voelde voor mij alsof we het WK hadden gewonnen. Ik was inderdaad erg hysterisch. Maar het maakt mij helemaal niets uit wat mensen daar van vinden. Het was gewoon hoe ik me voelde op dat moment en dat kan ik niet verbergen."

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0630093003!