Ga naar Content
Noord-Holland

Deze week in Jouw Noord-Holland: het veranderende landschap

20 mei 2019, 07.00 uur · Aangepast 20 mei 2019, 13.16 uur
Door: · Foto: ANP

Noord-Holland beschikt over een unieke en rijke variatie aan landschappen, cultuurhistorie en uniek werelderfgoed. De provincie onderscheidt zich door haar openheid, de grote afwisseling en de contrasten in het landschap. Jouw Noord-Holland staat deze week daarom in het teken van het veranderend landschap.

In Jouw Noord-Holland laten we zien hoe belangrijke ontwikkelingen in de maatschappij hun weerslag hebben op het landschap. Welke invloed hebben nieuwe energiebronnen als windmolens en zonneparken op ons landschap? Wat doen we om het landschap weer te herstellen door bijvoorbeeld weilanden terug te geven aan de natuur.

Hoe verbinden we natuurgebieden, die doorkruist worden door infrastructuur met faunatunnels en natuurbruggen. En hoe veranderden de bewoners in de bronstijd het landschap van woest en ledig naar een ingericht landschap?

Jouw Noord-Holland
Noord-Holland is misschien wel de meest innovatieve provincie als het gaat om kenniseconomie en circulaire economie. De provincie stimuleert op tal van gebieden initiatieven die hieraan bijdragen. In Jouw Noord-Holland laten we dat zien met nieuwsverhalen en video's op onze online platformen én op radio en tv. Jouw Noord-Holland wordt gemaakt in samenwerking met de provincie Noord-Holland.