Ga naar Content

Kersverse vrijwilligers leren om avondvierdaagse Huizen in goede banen te leiden

"Ik wil er gewoon door. Laat mij er door nu!" Een kersverse lading vrijwilligers krijgt instructies hoe ze dadelijk de avondvierdaagse in goede banen kunnen leiden. En daarbij wordt ook geoefend op omgaan met eigenwijze en boze automobilisten.

"We bootsen situaties na die voor kunnen komen", vertelt voorzitter van de Huizense avondvierdaagse Karin van Loon. De vierdaagse stond dit jaar lang op de tocht, omdat er een groot tekort aan verkeersregelaars was. Karin: "Die waren nodig omdat wij te weinig vrijwilligers hadden. Maar na een noodoproep is de gemeenschap in de bres gesprongen, zodat wij de veiligheid van de kinderen toch kunnen garanderen."

Lees ook: Avondvierdaagse Huizen afgelast door tekort aan vrijwilligers

"Ik zag de oproep in de krant en zou het jammer vinden als de avondvierdaagse er mee op hield, dat triggerde mij om me op te geven", vertelt een enthousiaste vrijwilliger. Uiteindelijk meldde een flinke groep zich aan en kan de avondvierdaagse als vanouds doorgaan. 

Lees ook: Avondvierdaagse Huizen gaat mogelijk tóch door: gemeente grijpt in

Wethouder Maarten Hoelscher kwam ook een kijkje nemen. Hij plaatste eerder de noodoproep in de krant en is blij dat er zoveel mensen reageerden. "Ik denk ook dat mensen vaak niet weten wat ze kunnen doen", zegt hij. "We hebben gelukkig de vrijwilligerscentrale die zulk soort zaken heel goed coördineert en hopelijk gaat het volgend jaar allemaal weer wat makkelijker." 

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0630093003!