Whatsapp

Haarlem

Max Verstappen: "Volgende keer voor de snelheid, vandaag voor vermaak in Zandvoort"

19 mei 2019, 20.20 uur

De volgende keer komt Max Verstappen voor de snelheid, maar vandaag was hij in Zandvoort puur voor het vermaak. Tienduizenden fans werden vanmiddag door Verstappen en teamgenoot Pierre Gasly getrakteerd op een show tijdens de Jumbo Racedagen. NH Nieuws sprak de coureurs over donuts rijden, de formule 1 en de tarzan-bocht.

"Het meeste geniet je als je eenmaal bezig bent met rijden, dat er zoveel fans zijn en je lekker donuts mag rijden. Dat je dat dan ook nog eens met je teamgenoot samen mag doen is toch wel heel mooi", vertelt Verstappen tegen NH Nieuws. 

Lees ook: Raceliefhebbers bewonderen Max Verstappen in Zandvoort: "Het is formule 1, wat wil je nog meer?"

Niet mee bezig
Maar bezig met de formule 1 die volgend jaar op dezelfde baan wordt gereden was verstappen nog niet. "De auto's waar we vandaag mee reden zijn zo anders", zegt de coureur. "Ik denk dat dat volgend jaar pas komt zodra ik voor het eerst in de simulator zit, maar op dit moment ben ik er totaal nog niet mee bezig."

Lees ook: Zware crash musicalster Romy Monteiro op circuit Zandvoort tijdens Jumbo Racedagen

Gastly, die voor het eerst in Zandvoort was, was flink onder de indruk van de bijna 100.000 bezoekers die op het evenement waren afgekomen. "Het was even schrikken om al die mensen te zien, maar het is ook een mooie ervaring."

Belachelijk
Het was ook dé kans voor de Franse autocoureur om eens kennis te maken met het nieuwst formule 1-baan. "Het is echt belachelijk de snelheid waar we met deze auto's over dit 'old school'circuit gaan racen. Het maakt het heel spannend en uitdagend, ik denk dat het een intensief weekend gaat worden."

Lees ook: Ondernemers willen helikoptervlucht van Telstarstadion naar GP in Zandvoort

De veelbesproken tarzan-bocht viel in ieder geval meteen in de smaak: Dat is mijn favoriet. Ik hou van hoge snelheidsbochten.Je hebt daar geen ruimte voor fouten, dat geeft een adrelinekick en dat is fantastisch."

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0630093003!
Whatsapp