Ga naar Content
Schiphol

Honderden fans verwelkomen Duncan op Schiphol

19 mei 2019, 18.20 uur · Aangepast 19 mei 2019, 18.51 uur
Door: · Foto: ANP

In aankomsthal 4 op Schiphol staan een paar honderd fans Duncan Laurence op te wachten. De winnaar van het Eurovisiesongfestival landde even voor vijf uur op de luchthaven.

Bij de schuifdeuren hangen rood-wit-blauwe ballonnen en er staat een bord met de aankondiging dat de zanger hier straks naar buiten komt. De fans hebben zich uitgedost in oranje of rood-wit-blauwe outfits. Het duurt naar verwachting nog wel even voordat de artiest zijn opwachting maakt. Hij geeft eerst een persconferentie.

Lees ook: Amsterdamse bar ontploft na Songfestival-winst Duncan: 'Volgend jaar ben ik erbij'

Dit is historie
Dat maakt een aantal zussen uit het Gelderse Putten niets uit. Met een wijntje in de hand staan ze vol verwachting klaar voor hét moment waarop de Nederlandse winnaar straks door de schuifdeuren komt. Yolanda, Annelies, Marjon en Nelleke kijken al van kinds af aan naar het songfestival.

Lees ook: Duncan Laurence wint Songfestival: "Met z'n muzikale klasse Europa veroverd"

"Dit is historie, hier moet je bij zijn", zegt Annelies. Zus Yolanda: "Ik sta niet voor mezelf in als hij straks komt". Ze blikt terug op een "slopende" finale. "Ik had er bijna geen vertrouwen meer in."

Kijk hier live de aankomst en persconferentie van Duncan die mediapartner NOS uitzendt:

Om deze inhoud te kunnen zien, moet je cookies accepteren.

#teamduncan
Even verderop staat Svenja uit Alphen aan den Rijn met haar moeder, zus, neefje en nichtje. Ze hebben een vlag bij zich met #teamduncan, oranje shirts aan en vlaggetjes op hun gezicht geschminkt. Ze staan er al sinds 13.30 uur, maar dat vinden ze helemaal niet erg. "Het is hier net de TROS, één grote familie", zegt Svenja.

Lees ook: Doven en slechthorenden kunnen dankzij gebarentolk ook genieten van Duncan

"Onze Champions League"
Ook de vriendinnen Esther, Vanessa en Sandra - die een Nederlandse vlag om zich hebben geslagen - zijn er klaar voor. "Ik ga denk ik heel hard gillen en zingen", zegt een van hen. "Dit maak je niet vaak mee. We zijn groot fan, kennen elkaar ook door het songfestival. Dit is onze Champions League." De dames beweren dat ze door de spannende laatste momenten in de finale "tien jaar ouder zijn geworden".

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0630093003!