Amsterdam

Burgemeester Halsema: "Songfestival welkom in Amsterdam"

19 mei 2019, 13.35 uur

ANP
ANP

AMSTERDAM - Als het aan burgemeester Halsema ligt, wordt het Eurovisiesongfestival volgend jaar in Amsterdam gehouden. Op Instagram feliciteert ze zanger Duncan Laurence met de winst, waarna ze eindigt met de tekst 'Songfestival welkom in Amsterdam'.

Afgelopen nacht won Duncan het Eurovisiesongfestival in Tel Aviv. De winst van de zanger betekent ook dat Nederland volgend jaar het Songfestival gaat organiseren.

Begin april hintte burgemeester Halsema nog naar de mogelijkheid om het volgend jaar in Amsterdam te organiseren: "Hopelijk zien we jullie volgend jaar dus allemaal weer in Amsterdam voor het Eurovisiesongfestival!"

'Geen idee'
Toch zei Halsema afgelopen vrijdag in het AT5-programma Het Gesprek met de Burgemeester dat ze nog 'geen idee' had of Amsterdam bij winst het Songfestival zou organiseren. "Die vraag kreeg ik ook van een raadslid, toen heb ik gezegd dat de raad daar over moest beslissen."

Lees ook: Duncan Laurence wint Songfestival: "Met z'n muzikale klasse Europa veroverd"

Als reden voor haar terughoudendheid noemde ze dat er veel komt kijken bij het organiseren van zo'n evenement. "Het kost geld en er zitten vast allerlei emoties omheen. Allereerst moeten we winnen en dan wil ik eigenlijk wel eens weten hoe dat ligt in de raad en in de stad, om te zien of daar ook behoefte aan is."

Strijd om Songfestival
Nu duidelijk is dat het Songfestival volgend jaar naar Nederland komt, barst er een strijd los tussen steden die het evenement willen hosten. 

Lees ook: Amsterdams café ontploft na Songfestival-winst Duncan: 'Volgend jaar ben ik erbij'

Ook Den Haag, Rotterdam, Maastricht en Arnhem willen het Songfestival organiseren. De laatste keer dat Nederland het liedjesfestijn organiseerde was het in Den Haag.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Altijd groots dromen! Van harte gefeliciteerd @itsduncanlaurence 🎉Het songfestival is welkom in Amsterdam. #eurovision #Amsterdam #duncan

A post shared by Femke Halsema (@burgemeesterfemkehalsema) on

 

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0630093003!