Amsterdam

Amsterdamse bar ontploft na Songfestival-winst Duncan: 'Volgend jaar ben ik erbij'

19 mei 2019, 12.22 uur

NH Nieuws

AMSTERDAM - Nadat Duncan Laurence afgelopen nacht het Eurovisie Songfestival won, waren trouwe kijkers in bar PRIK aan de Spuistraat door het dolle heen. Voor het eerst sinds 44 jaar lukte het Nederland de wedstrijd te winnen: 'Onze fucking Duncan sleept 'm gewoon binnen!'

Wat een memorabele avond zou worden, begon rustig. Op het terrasje werden in de avondzon wat drankjes soldaat gemaakt, maar het echte spektakel kwam later. Vooraf schatten de cafégangers de kansen van Nederland hoog in: "Duncan gaat sowieso winnen", zei een man bijvoorbeeld. Slechts een enkeling twijfelde nog: "Het zou kunnen, maar het zou ook niet kunnen, ja!"

Naarmate de avond vorderde, begonnen de cafégangers steeds enthousiaster te worden. De liedjes werden beter, het bier vloeide rijkelijk en uit het niets verschenen Nederlandse vlaggetjes in het café, dat overigens afgeladen was.

Lees ook: Duncan Laurence wint Songfestival: "Met z'n muzikale klasse Europa veroverd"

Loving you is a losing game
Op het moment dat Arcade gezongen werd, was het muisstil. Gespannen en geëmotioneerd volgden de aanwezigen de breekbare zinnen die van Duncans lippen rolden. Het optreden werd bejubeld en mensen herhaalden het refrein uit volle borst: "All I know, all I know, loving you is a losing game!"

Hoewel Nederland door de bookmakers als ultieme favoriet beschouwd werd, zag het er lang naar uit dat Duncan het niet zou redden. Verslagenheid maakte zich al meester van de cafégangers, maar uiteindelijk was het tóch ons land dat aan het langste eind trok.

Lees ook: Beiaard Hoorn speelt Arcade van Duncan op dag finale Songfestival

'Volgend jaar in Amsterdam'
Mensen werden uitzinnig en vielen elkaar in de armen. "We hebben gewonnen! Na 44 jaar hebben we gewonnen!", zei een man uitzinnig van vreugde. "Als het aan mij ligt volgend jaar in Amsterdam!' Een andere fan dacht al aan volgend jaar: 'Ik zei het al: Duncan gaat zeker winnen en wij hebben al kaartjes voor de Ziggo Dome."

Eén man was misschien nóg iets blijer dan de rest van het café: "Ik heb tien jaar geleden nog met Duncan op de camping gestaan. Toen wist ik al, hij gaat 'm gewoon pakken in 2019! Ahoy volgend jaar, ik ben erbij ... Onze fucking Duncan sleept 'm binnen!"

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0630093003!