Ga naar Content
IJmond

Dronken duo hindert hulpverleners bij medisch noodgeval in Velserbroek

19 mei 2019, 12.09 uur
Door: · Foto: Adobe Stock/Google Streetview

De politie heeft vannacht in Velserbroek twee mannen aangehouden die het de politie en ambulancepersoneel bijzonder moeilijk maakten.

Het ambulancepersoneel werd opgeroepen voor een onwelwording, waarvoor ook de politie werd gealarmeerd. Eenmaal op het adres bleek er behalve het slachtoffer ook een man aanwezig die 'onder invloed van de nodige zaken was'. Hij stelde zich 'zeer agressief' op, schrijft de politie IJmond op Facebook. 

Lees ook: Gewonde man verzet zich hevig tegen hulpverleners: "Probeerde ons neer te slaan"

Terwijl het ambulancepersoneel zich over het slachtoffer ontfermde, bleef de man agressief. "Hij liet de hulpverleners hun werk niet doen en was verbaal agressief", licht een politiewoordvoerder de gebeurtenissen toe. Zelfs meerdere waarschuwingen van de aanwezige agenten brachten hem niet bij zinnen.  

Tweede agressieve man
Integendeel zelfs: toen er een tweede man 'met hetzelfde gedrag' bijkwam, werd de eerste man nog agressiever dan hij al was. "Op enig moment was de tijd van waarschuwen voorbij en zijn beide mannen door ons aangehouden", schrijft de politie. 

Een woordvoerder laat weten dat beide mannen nog vastzitten en momenteel worden verhoord. "Mogelijk worden ze daarna naar huis gestuurd."

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0630093003!