IJmond

Fietsende straatrover berooft Heemskerkse (54) van handtas

19 mei 2019, 10.58 uur · Aangepast 19 mei 2019, 11.27 uur

Google Streetview
Google Streetview

IJMOND - Een 54-jarige Heemskerkse is gistermiddag in haar woonplaats beroofd van haar handtas. Dat gebeurde nadat ze haar auto had geparkeerd in de Beethovenstraat, in het centrum van het dorp.

Nadat de vrouw rond 12.50 uur uit haar auto was gestapt, voelde ze dat ze uit balans werd gebracht. Onmiddellijk daarna rukte de fietsende straatrover haar handtas uit haar handen en ging er vandoor richting de Cesar Franckstraat. De vrouw rende nog achter hem aan, maar verloor hem bij de Vivaldistraat uit het oog. 

Dankzij een getuige die zag dat de straatrover zijn buit wegggooide, had de vrouw de tas snel weer terug. Wel bleek de verdachte haar portemonnee eruit te hebben gehaald. 

Signalement
Er is nog geen verdachte aangehouden, maar de politie hoopt hem op basis van zijn signalement op het spoor te komen. Het gaat om een getinte man van 40 à 60 jaar oud met donker haar en een onverzorgd uiterlijk. Zijn 'armoedige' outfit bestond uit een donker jack en een lange broek. 

Wie iets heeft meegekregen van de straatroof, wordt gevraagd zich te melden bij de politie. De recherche heeft de straatroof in onderzoek. 

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0630093003!