Haarlemmermeer

Auto vliegt in brand na kop-staartbotsing op A9: twee gewonden

19 mei 2019, 10.35 uur · Aangepast 19 mei 2019, 11.12 uur

Inter Visual Studio/Vivian Tusveld
Inter Visual Studio/Vivian Tusveld

BADHOEVEDORP - Bij een kop-staartbotsing op de A9 bij Badhoevedorp zijn vannacht twee gewonden gevallen. Een van de twee auto's vloog na de botsing in brand en brandde volledig uit. Een van de slachtoffers is door de brandweer uit het wrak geknipt.

Het ongeluk gebeurde rond 3.10 uur vlak voor de brug over de Ringvaart, waarna een van de auto's in brand vloog. Behalve politie en ambulances werd daarom ook de brandweer opgeroepen. Die bluste niet alleen het brandende wrak, maar bevrijdde ook een van de slachtoffers, laat een politiewoordvoerder weten.  

(Artikel gaat verder onder de tweet)

De betrokken auto's werden bestuurd door een 88-jarige man uit Alphen aan den Rijn en een 64-jarige vrouw uit Hilversum. Wat zich exact heeft afgespeeld, is niet bekend. Getuigen hebben tegenover de politie verklaard dat de Alphenaar onverwacht vol in de remmen ging, waarna de Hilversumse achterop zijn auto botste.  

De auto van de Hilversumse vloog in brand en brandde volledig uit. Ook de auto van de Alphenaar raakte door de klap zwaar beschadigd. Wie van de twee slachtoffers door de brandweer uit het autowrak is bevrijd, is niet bekend. 

Niet druk op de weg
De politie onderzoekt uitgebreid hoe het ongeluk kon gebeuren, ook omdat het op het moment van het ongeluk niet druk was. "We hebben al getuigen gesproken, maar komen graag in contact met andere mensen die het ongeluk hebben zien gebeuren", aldus de woordvoerder. 

De slachtoffers zijn met onbekend letsel naar het ziekenhuis gebracht. De A9 bleef uren afgesloten, maar is inmiddels vrijgegeven. 

Ander ongeluk op A9
Enkele uren later gebeurde er op de A9 bij Akersloot nog een zwaar ongeluk. Hoewel de betrokken auto door de klap door midden brak, lijken de twee inzittenden er zonder ernstige verwondingen vanaf gekomen.