Ga naar Content
Alkmaar

Auto breekt doormidden bij zwaar ongeluk op A9 bij Akersloot

19 mei 2019, 07.59 uur · Aangepast 19 mei 2019, 10.00 uur
Door: · Foto: Inter Visual Studio/Pascal Fielmich

Een auto is vanochtend op de A9 bij Akersloot zo hard gecrasht dat het wrak doormidden is gebroken.

Dat gebeurde rond 6.00 uur op de weghelft richting Alkmaar, bevestigt een woordvoerder van de politie. 

Wat zich exact heeft afgespeeld, is niet bekend. Wel is duidelijk dat de auto een boom heeft geraakt en in twee stukken brak, waarna de achterste helft op de vangrail in de middenberm tot stilstand kwam, terwijl de voorste helft over de andere vangrail vloog en in het gras naast de snelweg belandde. 

Alkmaarder en Heerhugowaarder
In afwachting van de hulpdiensten ontfermden getuigen zich over de twee inzittenden. De 22-jarige Alkmaarder en de 30-jarige man uit Heerhugowaard lijken er zonder ernstige verwondingen van afgekomen, wat gezien de schade ook volgens de politie een klein wonder genoemd kan worden.  

Hoewel er aanvankelijk melding werd gemaakt van een ongeluk met vier auto's, waren er geen andere voertuigen bij het ongeluk betrokken, laat de politiewoordvoerder weten.  

Behalve ambulances, brandweer en politie werd ook een traumahelikopter opgeroepen. De twee mannen zijn voor controle naar het ziekenhuis gebracht. 

Vanwege de opruimwerkzaamheden en het politieonderzoek was de A9 tussen Akersloot en knooppunt Kooimeer tot ongeveer 8.30 uur afgesloten. Verkeer werd omgeleid via de afrit Akersloot en de N244. Inmiddels is de A9 vrijgegeven en de omleiding opgeheven.