Hovocubo prologeert landstitel door 4-3 winst op FC Marlène

18 mei 2019, 22.15 uur · Aangepast 19 mei 2019, 01.36 uur
Door: · Foto: NH Sport/Edward Dekker

Hovocubo is voor de zesde keer landskampioen geworden bij het zaalvoetbal. De ploeg uit Zwaag won ook het tweede duel in de best-of-three finaleserie van FC Marlène. In de eigen hal werd het 4-3, door een doelpunt 37 seconden voor tijd in de tweede verlenging.

Tekst loopt door onder video

Velseboer schiet Hovocubo naar landstitel - NH Sport/Edward Dekker

Hovocubo had het eerste duel vorige week gewonnen met een geflateerde 7-2.

FC Marlène speelde sterk en zette veel druk. Waar de ploeg van trainer Anand Jagdewsing in de eerste wedstrijd de kansen niet verzilverde gebeurde dat nu wel. De ploeg uit Heerhugowaard kwam op een 2-0 voorsprong door doelpunten van Jabir Hoessein en Nabil Akaazoun.

Voor de rust maakte Hovocubo de aansluitingstreffer. Karim Mossaoui profiteerde van een foutje van de keeper. Die kreeg een schot niet klemvast, waarna Mossaoui van dichtbij de bal in het doel liep. Met een 1-2 stand gingen de ploegen rusten.

FC Marlène bleef gevaarlijk met snelle uitvallen. Akaazoun schoot bij zo'n uitval eerst snoeihard op de lat en Issy Hamdaoui maakte er met nog tien minuten te gaan 1-3 van.

Hovocubo gaf het niet op en bleef proberen om opnieuw de aansluitingstreffer te maken. Die kwam er. Yoshua St. Juste schoot met ruim zeven minuten te gaan raak in de lange hoek: 2-3. De thuisploeg ging met een vliegende keep spelen om de belangrijke gelijkmaker te scoren en er een verlenging uit te slepen. Die gelijkmaker viel een minuut voor tijd door Mats Velseboer, zodat de wedstrijd met twee keer vijf minuten verlengd werd.

Verlenging
Hovocubo leek in de verlenging over de langste adem te beschikken en zette FC Marlène onder grote druk. De ploeg kreeg een aantal goede kansen, maar de bal wilde er niet in, met dank aan de goed keepende Peter Rozenbeek. De wedstrijd werd in de eerste verlenging kort onderbroken toen publiek het veld op kwam. Dat gebeurde na een handgemeen tussen Kevin Tromp en Mo Attaibi. Ze kwamen er allebei met een gele kaart vanaf.

In de tweede verlenging zette Velseboer Hovocubo op de beslissende 4-3 met nog 37 seconden te gaan. De zesde titel in de clubhistorie was een feit, waarna het groot feest was in sporthal De Opgang in Zwaag.