Ga naar Content
Gooi

Slapende man op snelweg met veel moeite door politie uit zelfrijdende Tesla geplukt

17 mei 2019, 14.11 uur · Aangepast 18 mei 2019, 09.15 uur
Door: · Foto: Flickr/Adobe Stock

De politie heeft afgelopen nacht een dronken man uit een zelfrijdende Tesla gehaald op de A27 bij Eemnes. De beschonken man was ook nog eens doodleuk in slaap gevallen. De auto tot stilstand krijgen bleek nog een hele klus.

De politie signaleerde de man nadat zijn auto wel erg dicht op een voorganger reed. Bij het langsrijden kwamen ze erachter dat de man in slaap was gevallen met de zelfrijdende functie aan. De politie probeerde de auto tot stilstand te brengen door ervoor te gaan rijden en de snelheid te verlagen, maar de auto haalde hierop zelfstandig de politiewagen in. 

Lees ook: Tesla maakt snelladen wereldwijd duurder

Omdat de auto tot stilstand laten komen geen optie leek heeft de politie besloten de sirene in te zetten om de man wakker te maken. Toen ze goed en wel stilstonden bleek dat de man te veel gedronken had. Zijn rijbewijs is dan ook ingevorderd.

Lees ook: Politie: Aanrijding met Tesla veroorzaakt door bedieningsfout

In Nederland is het niet toegestaan om actief gebruik te maken van de autonome functie van de elektrische auto. De bestuurder moet net zo goed opletten als een bestuurder zonder de functie en mag dus absoluut geen gebruik maken van bijvoorbeeld een telefoon tijdens het rijden, laat staan in slaap vallen of andere afleidende activiteiten ondernemen.

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0630093003!