Ga naar Content
Zaanstreek-Waterland

Schoonveegweek: wapens, wiet en harddrugs gevonden bij Zaanse controles

17 mei 2019, 10.08 uur
Door: · Foto: Politie

De afgelopen dagen trokken de gemeente Zaanstad, de politie, het Openbaar Ministerie Noord-Holland, de Omgevingsdienst en de Belastingdienst samen op om meldingen van illegale activiteiten, drugs en wapens te controleren.

De buit: harddrugs, materiaal voor een hennepplantage, vuurwapens, nep merkkleding en twee gestolen scooters zijn in beslag genomen. Twee personen zijn tijdens deze acties aangehouden. Daarnaast is illegale bewoning geconstateerd en verschillende milieuovertredingen. Hier wordt door de gemeente en omgevingsdienst tegen opgetreden.

Lees ook: Flatwoning in Zaandam gesloten na drugsvondst

Tijdelijke sluiting
Afgelopen weekend vonden meerdere horecacontroles in Zaanstad plaats. Daarbij is een horecagelegenheid in Zaandijk voor vier weken tijdelijk gesloten op last van de burgemeester na het aantreffen van verdovende middelen. Hierbij is zaterdag een persoon aangehouden op verdenking van dealen. Hij had meerdere wikkels harddrugs bij zich, en kleinere geldbedragen.

Lees ook: Schagenees (31) weigert drugstest en bedreigt politieagent

Wapens en drugs
Maandag en dinsdag zijn in totaal 14 locaties gecontroleerd. In twee panden in Wormer werden dinsdag twee vuurwapens, meerdere soorten harddrugs, zoals, cocaïne en hennep, materiaal voor hennepplantage, en cashgeld in beslag genomen. Hiervoor is één persoon aangehouden. De gemeente Wormer neemt voorbereidingen voor een spoedsluiting van een van de panden.

Lees ook: Politie arresteert vijf verdachten tijdens sluiten van drugswoning in Haarlem

De meldingen komen vanuit allerlei signalen. Van de wijkagenten, maar ook veel van burgers en ondernemers die melden via Meld Misdaad Anoniem, of signalen vanuit de gemeente. 

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0630093003!