Ga naar Content
Haarlem

Nieuwe meldkamer in Haarlem in gebruik genomen

16 mei 2019, 19.59 uur · Aangepast 16 mei 2019, 20.31 uur
Door: · Foto: Alkmaar Centraal

Afgelopen dinsdag is in Haarlem de gloednieuwe Meldkamer Noord-Holland in gebruik genomen. Dat betekent dat bij de meldkamer aan de Hertog Aalbrechtweg in Alkmaar de stekker er letterlijk en figuurlijk uit kan.

Dat meldt mediapartner Alkmaar Centraal

De taken van de nieuwe meldkamer omvatten de taken van de voormalige meldkamers in Alkmaar, Zaandam en Haarlem. Ook de Koninklijke Marechaussee sluit op een later tijdstip aan bij de meldkamer in Haarlem die door het leven gaat als Meldkamer Noord-Holland.

Lees ook: Nieuwbouw beste alternatief voor nieuwe meldkamer

Het omschakelen van de Alkmaarse meldkamer naar de nieuwe meldkamer Noord-Holland in Haarlem verliep echter niet helemaal vlekkeloos, de gebruikelijke rit-alarmeringen voor brandweer en ambulance in Noord-Holland-Noord kwamen niet door. Dat betekende voor de ambulancebemanning veel meer gesproken communicatie dan gebruikelijk en bij de brandweer werd besloten de brandweervrijwilligers op te roepen om de brandweerkazernes te 'bemensen'. Daarmee was de veiligheid gegarandeerd.

Het probleem bleek uiteindelijk op de centrale server opgelost te kunnen worden. Daarna kon weer op de gebruikelijke manier gealarmeerd worden.

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0630093003!