Start van hoofdcontent

Noordkop & Texel

NL
V

Verdachte van moord op Overmulder blijft in voorlopige hechtenis

16 mei 2019, 16.44 uur · Aangepast 16 mei 2019, 17.04 uur

De 44-jarige verdachte van de moord op Eddie Overmulder uit Den Helder blijft in voorlopig hechtenis. Dat bleek vanmiddag tijdens een pro-formazitting bij de rechtbank in Alkmaar. Overmulder ging op 16 september 2016 een rondje lopen met zijn hond, maar kwam nooit meer thuis. De vrouw zou Eddie met een mes hebben doodgestoken.

De zitting werd bijgewoond door een broer van Eddie en de familie van de verdachte. De zaak is niet inhoudelijk behandeld. Er is vooral gesproken over verder psychisch onderzoek van de verdachte. Zij wenste geen toelichting te geven op de beschuldigingen.

Lees ook: "Waarom moest Eddie dood?'

Overmulders lichaam werd op 16 september 2016 gevonden langs een sloot in de Cornelis Gerritsz Geusstraat. Nadat zijn werk bij de Haarlemse kringloopwinkel Rataplan er die dag op zat, reed hij via een tussenstop bij winkelcentrum De Schooten Plaza terug naar huis.

Raadsel
Rond 21.00 uur trok Eddie de deur opnieuw achter zich dicht om een blokje om te gaan met zijn Mechelse herder Dushi, maar hij kwam nooit meer thuis. Op het moment dat hij werd gevonden, zat zijn hond naar verluidt naast zijn levenloze lichaam. Voor de familie is het jaren een raadsel gebleven wat er is gebeurd en waarom. 

Lees ook: Vrouw voor de tweede keer aangehouden voor moord op Overmulder

De verdachte is vlak na de vondst van Overmulder ook al aangehouden. Toen was er onvoldoende bewijs om haar vast te houden. Na tweeënhalf jaar onderzoek heeft de recherche nieuwe informatie in handen gekregen waaruit haar betrokkenheid zou blijken.

Slachtofferverklaring
De volgende zitting op zes augustus dit jaar. Dat is opnieuw een pro-formazitting. De broer van Eddie heeft aangegeven dat hij tijdens de inhoudelijke behandeling een slachtofferverklaring willen afleggen. 

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0630093003!
Het slachtoffer, de 44-jarige Eddie Overmulder. Foto: Opsporing Verzocht