IJmond

Velserbroeker (17) door jongens met vuurwapen van scooter beroofd

16 mei 2019, 12.48 uur · Foto: Adobe Stock

Whatsapp

Een 17-jarige Velserbroeker is gisteravond door twee jongens beroofd. Het slachtoffer kreeg op de rotonde in Santpoort-Noord een vuurwapen op zich gericht en werd gedwongen van zijn scooter afstand te doen.

De jongen had ’s avonds gewerkt in IJmuiden en reed op zijn zwarte scooter richting huis. Op de rotonde in Santpoort-Noord, sloeg de jongen af in de richting van de Velserbroek, toen hij een witte scooter met gedoofde lichten zag rijden.

Stukje rijden
Op deze scooter zaten twee voor hem onbekende jongens. De witte scooter kwam naast het slachtoffer rijden en hij zag dat de bijrijder van de scooter een op een vuurwapen lijkend voorwerp op hem richtte. De bijrijder gaf aan dat de jongen af moest stappen. Toen hij afstapte, ging de jongen op de witte scooter zitten en zei dat hij alleen een stukje wilde rijden.

Lees ook: Jongens gebruiken pistool bij bromfietsroof in Diemen

De bijrijder keerde de gestolen scooter om en reed weg in de richting van Driehuis. De bestuurder van de andere scooter volgde hem. Het slachtoffer rende vervolgens naar een vriend van hem die in de buurt woont en daar werd de politie gealarmeerd. Een zoekslag in de omgeving leverde niets op.

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0630093003!
Whatsapp