Noordkop & Texel

Afgebrand gebouw Texel is geen bungalow van Vredelust, maar opslagplaats van park So What

16 mei 2019, 11.38 uur · Foto: Inter Visual Studio

Whatsapp

Het gebouw dat gisteravond in de Koog op Texel in vlammen opging, was geen bungalow op vakantiepark Vredelust, maar een opslagplaats op vakantiepark So What.

De Veiligheidsregio twitterde gisteravond rond 22.30 uur dat 'brandweercollega's een brand in een bungalow in vakantiepark Vredelust aan de Californiëweg in De Koog' bestreden. Die informatie klopt niet, zo bevestigt een medewerkster van So What vanochtend desgevraagd aan NH Nieuws.  

Het afgebrande pand was de opslagplaats van vakantiepark So What, vertelt ze. Dat vakantiepark ligt ook aan de Californiëweg, en pal naast Vredelust, wat volgens een woordvoerder van de Veiligheidsregio tevens de verklaring voor de onjuiste informatievoorziening is geweest. 

Ook alle spullen die in het afgebrande gebouw waren opgeslagen, zijn in vlammen opgegaan, vertelt de medewerkster van So What. "Grasmaaiers, tractoren, gereedschap", somt ze de schade op.

Ook enkele motoren, privébezit van de eigenaar, moeten als verloren worden beschouwd. Toch heeft ze ook goed nieuws: "Het vuur is niet overgeslagen op het huis naast de opslagplaats."

Lees ook: Huisje op Texels bungalowpark getroffen door brand

De dikke rookwolken die bij de brand vrijkwamen, trokken ook over het naastgelegen vakantiepark Vredelust. Rond 1.00 uur, zo'n 2,5 uur nadat de brand was ontdekt, werd het sein 'brand meester' gegeven. Er is niemand gewond geraakt bij de brand.  

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0630093003!
Whatsapp