Alkmaar

Van een fooi tot een halve ton: dit besteden Alkmaars buren aan promotie rond EK Wielrennen

16 mei 2019, 11.00 uur · Aangepast 16 mei 2019, 12.06 uur · Foto: AdobeStock

Whatsapp

Als het EK Wielrennen in augustus in Alkmaar wordt gehouden, staat de stad ook internationaal flink in de schijnwerpers. Omringende gemeenten kunnen daar ook de vruchten van plukken, al lopen hun investeringen flink uiteen.

Alkmaar ziet het EK als een uitgelezen kans om niet alleen de stad zelf, maar ook de regio te promoten. Daarom heeft de gemeente buurgemeenten gevraagd of zij bereid zijn een financiële bijdrage aan het evenement te leveren.  

Investeringen
Daar zijn ze toe bereid, zo blijkt uit een verhaal van nieuwspartner Alkmaar Centraal, al lopen de investeringen wel flink uiteen. Waar Heerhugowaard bijna een halve ton reserveert om zichzelf tijdens het EK in de kijker te spelen, trekt Heiloo bijna honderd keer minder uit voor promotie van de regio tijdens het evenement. 

Lees ook: EK Wielrennen definitief naar Alkmaar

Uit het verslag van de vergadering van het college van Heiloo blijkt dat is besloten 'een bedrag van 500 euro beschikbaar te stellen [...] om recreatie en toerisme voor Heiloo te promoten rondom het EK Wielrennen in Alkmaar'.

Ook Uitgeest heeft er een bedrag van 500 euro voor over, zo bevestigt woordvoerder Wouter Kraakman van de gemeente Alkmaar. Bergen en Castricum trekken allebei 1.500 euro uit, terwijl Langedijk zich nog beraadt op een financieel steuntje in de rug. 

'Uitgelezen kans'
Heerhugowaard ziet het EK als een 'uitgelezen kans om het beste van onze gemeente te laten zien en toegelicht te laten worden", citeerde Noordhollands Dagblad eerder deze maand uit de stukken waarin een bijdrage van 45 mille wordt toegezegd.  

Kraakman erkent dat de Waardse bijdrage veel hoger is dan die van de BUCH-gemeenten, maar hecht daar geen waardeoordeel aan. "We zijn blij met de bijdragen, en los van het bedrag zijn we blij dat ze hiermee laten blijken dat ze het evenement steunen."

Fietsroutes
De gemeenten overleggen met elkaar hoe de toegezegde bedragen gezamenlijk geïnvesteerd kunnen worden. Het toegezegde geld hoeft niet per se te worden geïnvesteerd in het EK zelf, maar kan ook worden gebruikt om gebruik van de fiets te stimuleren. "Bijvoorbeeld door fietspaden te verbeteren of fietsroutes door meerdere gemeentes uit te zetten." 

De gemeente Alkmaar zelf investeert 950.000 euro in het EK. 

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0630093003!
Whatsapp