Ga naar Content

Grote operatie bij station Naarden-Bussum van start

Het is tijd voor taart, speeches en de onthulling van een bord. Vandaag begint de grote opknap-operatie van station Naarden-Bussum en de directe omgeving. "Het wordt voor iedereen even afzien, maar daarna wordt het station veel mooier en veiliger."

In augustus gaat station Naarden-Bussum 23 dagen dicht. Dat is onderdeel van de grote onderhoudsoperatie waar ProRail en NS vandaag aan beginnen. De wethouder is realistisch over de overlast: "Iedereen gaat dit merken, ook als je niet met de trein reist", zegt Geert-Jan Hendriks. 

Bekijk hier welke 'ellende' er in de zomer te verwachten is en wanneer het project af is: 

Station Naarden-Bussum: 23 dagen - NH Nieuws

Op de lange termijn levert het Naarden-Bussum veel op. "Het stationsgebouw is al mooi, maar na de opknapbeurt zullen reizigers echt het verschil zien. En daarnaast zullen de spoorwegovergangen veiliger worden," aldus de wethouder.

Veiligheid
Over die overgangen is de laatste jaren veel te doen. Regelmatig zijn er incidenten en bijna-ongelukken op het spoor. ProRail denkt dat de veiligheid toe zal nemen door de aanpassingen. "We halen een deel van de sporen weg, zodat de overgangen smaller worden. Dat verkort de oversteektijd."

Het gebouw gaat een make-over krijgen. Bekijk hier wat de NS precies gaat doen:

Station Naarden-Bussum: opknappen - NH Nieuws

De wethouder vindt het station een bijna magische plaats. Bekijk hier hoe hij het station beleeft:

Station Naarden-Bussum: magisch - NH Nieuws

Het opknappen van het station heeft ook consequenties voor de Historische Kring. Zij huren momenteel een ruimte in het station.

Leo Thijssen vertelt wat de operatie voor hen betekent: 

Station Naarden-Bussum: historisch - NH Nieuws

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0630093003!