Start van hoofdcontent

Noord-Holland

NL
V

Ook streekvervoer staakt: trein- en busverkeer ligt plat op 28 mei

15 mei 2019, 18.03 uur · Aangepast 15 mei 2019, 18.14 uur · Foto: ANP

Werknemers in het streekvervoer doen mee aan de staking voor een beter pensioen op dinsdag 28 mei. Dat betekent dat er bijna geen bus of trein meer rijdt op die dag. Dat heeft vakbond FNV vandaag bekendgemaakt.

De staking is in heel Nederland, op de provincies Utrecht en Gelderland na. Vorige week werd al bekend dat werknemers bij de NS het werk neerleggen en in het stadsvervoer in Amsterdam, Rotterdam en Den Haag.

Lees ook: NS- en GVB-medewerkers leggen werk op 28 mei de hele dag neer

"We vinden het vervelend voor reizigers, maar we doen dit ook voor hen", aldus Brigitta Paas, bestuurder FNV Streekvervoer. "Voor een goed pensioen voor iedereen. Het is tijd dat het kabinet over de brug komt."

66 minuten
Op maandag 18 maart hielden FNV, CNV en VCP ook al een actiedag voor een goed pensioen, waar 40.000 mensen aan deelnamen. Toen werd al gestaakt in de bouw en de metaal en legden werknemers van NS en het stadsvervoer het werk voor 66 minuten neer in de ochtendspits.

Lees ook: Pensioenstaking afgelast na schietpartij Utrecht: "Het voelt niet goed om actie te voeren"

Door de vreselijke gebeurtenissen in Utrecht moest die actiedag halverwege worden afgebroken. Omdat het kabinet volgens de vakbonden nog steeds niet ingaat op de eisen rond AOW en pensioen, komen de bonden nu opnieuw in actie.

Actiedag
Vakbonden roepen alle werkenden in andere sectoren op om het werk neer te leggen op woensdag 29 mei. Dan is een zogeheten pensioenactiedag.

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0630093003!