Noord-Holland

NL
V

Mini-Mysteryland op de zorgmanege in Hoofddorp voor jongeren 'met rugzakje'

15 mei 2019, 19.21 uur · Aangepast 15 mei 2019, 20.04 uur

Speciaal voor jongeren met een verstandelijke of psychische beperking werd vandaag in Hoofddorp een dancefestival gehouden. Op het terrein van zorgmanege Stal Starro waanden de jongeren zich op het wereldberoemde festival Mysteryland.

Voor veel van deze jongeren is het onmogelijk om de gewone editie van Mysteryland bij te wonen. Volgens de eigenaar van de manege Ger Schönhage komt omdat zij of niet de financiële middelen hebben of er is geen begeleiding. Daarom is het juist zo belangrijk dat de mini-Mysteryland er is. Ger: "Dankzij dit soort feesten voelen deze jongeren zich ook een onderdeel van deze samenleving."

Lees ook: Ouders bouwden een zorgwoning: eindelijk een eigen plekje voor de gehandicapte Lisa

Stichting 10,000hours organiseert in samenwerking met festivalorganisaties evenementen voor jongeren met een rugzakje. Samen met 50 vrijwilligers hebben zij in de ochtend een handje geholpen met het opknappen van de zorgmanege. De kleine klusjes zoals schoffelen, hekjes verven en hout hakken werden met een glimlach door de vrijwilligers gedaan. 

Silent Disco
Als kers op de taart kwam het zonnetje ook nog eens voorbij. In de middag gingen de jongeren samen met de vrijwilligers los tijdens de silent disco. Deelnemer Debbie: "Je kent hier iedereen. Je maakt ook veel met elkaar mee en om dan nu zo te ontladen is gewoon helemaal geweldig!"

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0630093003!