Haarlem

Sportief: Drenten feliciteren Zandvoort met binnenhalen Formule 1: "Wij komen!"

15 mei 2019, 17.13 uur · Aangepast 15 mei 2019, 17.49 uur · Foto: Gerda Verboom

Whatsapp

Fans van het TT Circuit Assen hebben vanmiddag weer een ludieke, maar vooral sportieve grap uitgehaald bij het circuit in Zandvoort. Twee vliegtuigjes met tekst vlogen over de badplaats om ze te feliciteren met de toekomstige Formule 1-race.

De teksten luiden: 'F1 Zandvoort gefeliciteerd' en 'Wij komen! Groet #hupassen.' De vliegtuigen zouden sinds 16.20 uur boven Zandvoort vliegen.

Gisteren werd officieel bekendgemaakt dat de Formule 1 terugkeert naar Zandvoort. Dit tegen het zere been van veel Drenten, die hoopten op een Formule 1-race in Assen.

Lees ook: Teleurgestelde Drenten blokkeren circuit Zandvoort vanwege komst F1

Het is niet de eerste keer dat de Drenten een grap uithalen in onze provincie. Eerder projecteerden ondernemers uit Noord-Nederland teksten op gebouwen in Zandvoort en Amsterdam.

Ook werd in november een 'omleidingsbord' opgehangen voor de ingang van het circuit in Zandvoort. Daarop stond: 'Omleiding: Zandvoort gesloten'. Ook stond er een pijl op met 'TT Circuit Assen 198 km'.

🏁 F1 terug op Zandvoort
De Formule 1 keert na 35 jaar terug op het circuit van Zandvoort. Volg al het laatste nieuws over dit onderwerp hier op onze speciale themapagina!
Whatsapp