IJmond

Ook IJmuiden maakt zich op voor topdrukte van F1-publiek

16 mei 2019, 06.30 uur · Aangepast 16 mei 2019, 09.51 uur

NH Nieuws
NH Nieuws

IJMUIDEN - De komst van de Formule 1 naar Zandvoort heeft ook gevolgen voor de omgeving van de badplaats. In IJmuiden is nu al merkbaar hoe groot de populariteit van het evenement is.

De vraag naar slaapplekken en de ideeënstroom voor het vervoeren van publiek draait op volle toeren. Toen gisteren officieel bekend werd gemaakt dat Zandvoort de aankomende drie jaar een Formule 1 Grand Prix mag organiseren, werd ook in de nabije gemeenten enthousiast gereageerd. Ondernemers zien hun kans schoon om ook in te springen op de grote populariteit van het evenement. Het publiek weet hotels en campings in IJmuiden nu al te vinden. 

Tekst gaat door onder de video

Niet alleen slaapaccommodaties, maar ook de haven en de horeca aan het strand zijn druk bezig met het bedenken van plannen. Zo wordt er door de directeur van de haven gekeken naar de mogelijkheden om over het water bezoekers van de race te vervoeren.

Strandtaxi
Verder heeft Strandpaviljoen Noordzee grootse plannen met hun Strand Taxi. Die willen zij gaan inzetten om over het strand mensen vanuit IJmuiden naar het circuit te brengen. Bij de buren, in Paviljoen Zeezicht, is er ook direct begonnen met het bedenken van creatieve plannen voor het grote spektakel in mei 2020. 

Lees ook: Zandvoortse ondernemers hangen de vlag uit: "Hoe gaaf is dit?"

Tekst gaat door onder de video

Wat betreft de strandhuisjes die naast de strandpaviljoens liggen zijn er bij de vandaag aanwezige bewoners geen plannen om in die week hun woning te verhuren. "En wat als er dan zon is?", vraagt een dame zich hardop af. "Dan moet ik thuis gaan zitten, binnen. Ik dacht het niet. Ik laat geen vreemden in mijn huisje, ook al weet ik dat er mensen zijn die het wel doen voor flinke bedragen." 

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0630093003!