Ga naar Content
Gooi

Hilversum gaat Arenapark grondig aanpakken

15 mei 2019, 15.35 uur
Door: Rachel Morssink · Foto:

Het Arenapark krijgt een opknapbeurt: ruimte voor 4.000 extra arbeidsplaatsen, meer sportfaciliteiten, ruimte voor woningen en wellicht verplaatsing van station Hilversum Sportpark. Dat staat in het masterplan Arenapark dat het college van burgemeester en wethouders deze week vaststelt.

"Dit was al een tijdje hard nodig," vertelt wethouder Annette Wolthers. Ze heeft onder andere 'werk in inkomen' en 'bereikbaarheid en parkeren' in haar portefeuille zitten. "Nike heeft onlangs besloten te blijven en de tijd is er nu rijp voor. Het is eigenlijk achterstallig onderhoud."

Het Arenapark in een bedrijventerrein in het zuidoosten van Hilversum. "We willen de olympische ambitie terugbrengen," zegt Wolthers. In 1928 werden er de olympische ruiterwedstrijden georganiseerd. "De contouren van die oude drafbaan willen we nu weer terugbrengen."

4000 extra arbeidsplaatsen
De bedrijven Nike en GA Capital hebben grote delen van de grond in bezit. "In de toekomst kunnen er 4.000 arbeidsplaatsen bij komen, die ruimte is er", zegt Wolthers. Toch zal niet alles meteen worden volgebouwd. "Nee hoor, maar we willen die mogelijkheid openhouden voor de toekomst, dus we voegen 87.000 vierkante meter kantoorruimte toe."

Daarnaast behoren extra sportfaciliteiten en woningen voor één- en tweepersoons huishoudens tot de mogelijkheden. "En om het terrein beter bereikbaar te maken onderzoeken we de haalbaarheid om het station een paar honderd meter te verplaatsen," vertelt Wolthers. Dat is niet op korte termijn gerealiseerd. "Daar is nog veel onderzoek voor nodig, dus dat gaat nog wel een paar jaar duren."

Planning
Op dit moment voert de gemeente wel al kleine verbeteringen door op het bedrijvenpark, maar over de uitvoering van het masterplan moet de gemeenteraad eerst een besluit nemen. Dat zal op z'n vroegst in juni zijn.