Amsterdam

NL
V

Verkeer muurvast op A9: weg weer open

15 mei 2019, 07.45 uur · Aangepast 15 mei 2019, 14.28 uur · Foto: Adobe Stock

Door een ongeluk op de A9 bij Velserbroek staat er in de richting van Amstelveen een lange file. Volgens Rijkswaterstaat moeten automobilisten rekening houden met een vertraging van meer dan een uur. De ANWB spreekt zelfs van anderhalf uur vertraging.

Er zijn twee rijstroken afgesloten. Volgens de ANWB is een motorrijder onderuit gegaan. Op een foto is te zien dat ten minste ook één auto bij het ongeluk betrokken is.

Volgens de politie zou er vermoedelijk een motorrijder zijn aangereden. Het slachtoffer is aanspreekbaar, maar over eventuele verwondingen is niets bekend. De politie is op dit moment bezig met een uitgebreid onderzoek. 

Vanwege het ongeval blijven de rijstroken naar verwachting tot 10.30 uur gesloten. Rijkswaterstaat hoopt wel al eerder een rijstrook te kunnen vrijgeven.

Ook op omliggende wegen begint het nu vast te lopen. Op de A200 loopt de vertraging op tot 20 minuten. Ook op de N232 doen automobilisten er 20 minuten langer over. Ook op de A208 voor de Velsertunnel staat file. 

Het is vooralsnog niet bekend hoe lang de weg afgesloten blijft. Klik hier voor de actuele verkeersinformatie.

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0630093003!