Ga naar Content

Muiderbergse start petitie voor betere ondersteuning mantelzorgers

Marjolijn Bruurs is al zeven jaar mantelzorger en vindt dat het vier jaar na de decentralisatie van overheidstaken naar gemeenten genoeg is. Het wordt tijd dat er beleid wordt gemaakt met input van de mantelzorgers zelf. "We voelen met alle mantelzorgers dat er over ons gesproken wordt, in plaats van met ons. Dat moet anders", aldus Bruurs.

Te vaak wordt beleid gemaakt met alleen professionals en organisaties, zonder dat de mantelzorger zelf gehoord is. Daarom is Bruurs samen met mantelzorger Aletta Makken een petitie gestart voor betere ondersteuning voor mantelzorgers. 

Bruurs legt uit dat mantelzorg ondersteuning, net als mantelzorg geven, maatwerk is. "Wat mij helpt, kan voor jou niets betekenen. Daarom is het zo belangrijk dat er in gesprek wordt gegaan met mantelzorgers. Zij zijn de ervaringsdeskundigen."

Lees ook: Jan (82) heeft dementie: "Het is een zwaar gevoel in m'n hoofd"

De petitie is al meer dan vijfhonderd keer getekend, maar Bruurs wil meer. "Ik wil eigenlijk een oproep doen aan iedereen, want mantelzorg is geen keuze. Dat komt op je pad, dat overkomt je. Je zorgt voor je dierbaren, want die laat je nooit stikken. Als we het nu niet allemaal goed regelen, dan blijft het een zooitje. En ik ben ervan overtuigd dat het uiteindelijk helemaal niet meer geld kost dan dat ze er nu aan uitgeven", zo besluit ze. 

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0630093003!
Foto: NH Nieuws