Haarlem

NL
V

Prins Bernhard: "Lang en hard gewerkt om Formule 1 naar Zandvoort te halen"

14 mei 2019, 17.07 uur · Aangepast 15 mei 2019, 09.28 uur

Het is een schitterende dag voor alle Formule 1-fans in Nederland en ook eigenaar van het circuit prins Bernhard beleefde vandaag mooie momenten. "Het is gelukt, waanzinnig", vertelde hij vanmiddag voor de camera van NH Nieuws.

Vrijdag werd er al getekend door alle partijen en vandaag mocht het hoge woord er echt uit. "Ik ben trots op het team. We hebben er heel hard aan gewerkt en we zijn er lang mee bezig geweest, maar we zijn echt blij."

Lees ook: Formule 1-baas prijst Zandvoort om 'iconische schoonheid'

De eigenaar van het circuit heeft vaak genoeg te horen gekregen dat het gekkenwerk was om een poging te doen om de Formule 1 naar Nederland te halen. "Er is me heel vaak gezegd dat ik hier niet aan moet beginnen. Daarom kriebelde het extra om het toch mogelijk te maken."

Begin mei
Een exacte datum voor de races in Zandvoort is er niet, maar volgens Bernhard is er wel een voorkeur. "We streven ernaar om het in het begin van mei te doen", besluit de prins.

🏁 F1 terug op Zandvoort
De Formule 1 keert na 35 jaar terug op het circuit van Zandvoort. Volg al het laatste nieuws over dit onderwerp hier op onze speciale themapagina!
NH Nieuws